Kolla collage

Önskar man se barnen samarbeta i grupp är det bra att förbereda för aktiviteter där alla kan delta på lika villkor. På Metodverkstan har vi på senare tid arbetat mycket med att tillverka stora collage. Fördelen med att arbeta med collage är att det finns utrymme för många olika tekniker. Vi spänner upp ett stort papper på golvet, så att alla når. Runt om papperet ställer vi material som känns attraktiva att använda. Det kan vara allt från pennor, kritor, saxar, tyg, paljetter, linjaler, tidningar, böcker, pasta, limstift, kartong och flirtkulor. Ju mer material man få lov att använda desto mer underrättar man för varje barn att hitta en teknik som de behärskar. Det viktiga är att alla får vara med, att alla har möjlighet att lyckas.

Det är inte alltid lätt när flera viljor ska samsas i samma bild. Pedagogernas roll blir att uppmuntra kommunikationen och de demokratiska processerna som måste ta plats och uttalas under arbetets gång.
-Fråga henne om det kanske passar på hennes tåg? -Har du kollat att han är klar med den innan du klipper?  -Tycker alla att gult blir bäst? -Ja, vilken bra idé. Vem kan hjälpa dig med det?

  

Frida Samuelsson

Om Frida Samuelsson

Arbetar som handledare i Metodverkstan som är en del av Österåkers Pedagogcentrum. Estetik har alltid legat mig varmt om hjärtat och började egentligen med en stor passion för sång och musik. Det sägs att jag sjöng innan jag kunde prata och med åren har de kreativa uttryckssätten blivit mer och mer integrerat med mitt intresse för barns utveckling och lärande. Metodverkstan som lokal är verkligen en plats som föder lust, lust till skapande och möten. Precis där vill jag vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *