Utställning på Österåkers bibliotek

Nu har årets språkprojekt nått sitt slut och det firar vi med att bjuda in alla som vill till vår utställning!

Utställningen består av bland annat av konstverk som barn skapat nere i Metodverkstan. Barngrupperna som besökt Metodverkstan under hösten har fått möjlighet att hjälpa till att skapa en språkbåt som nu tronar fulländad.

IMG_0153Bredvid språkbåten finns det bilder som visar steg för steg hur processen såg ut från att båten bara var en stomme.

På väggen hänger bilder som barn har skapat under året som gått och som visar prov på alla de olika metoderna som man kan få prova att jobba med i Metodverkstan. Mitt i rummet finns en läshörna där man kan slå sig ned tillsammans och titta i böcker för barn. Det finns massor av olika böcker och framför allt finns de på många olika språk. Mamma Mu och Kråkan sitter där och läser nästan hela dagarna!

 

IMG_0145På väggen kan vuxna läsa om hur vi arbetat med att stödja barn i deras språkidentitet genom anordnade sagostunder, skapande med kommunikation i fokus och de mötesplatser som finns för de familjer som talar finska. Finska är nämligen ett av de vanligaste språken vi har i kommunen så vi är ett finskt förvaltningsområde.

 

Mitt i rummet står ett bord där man kan sätta sig och skapa, skriva och rita precis vad man har lust direkt på duken. Och i ett hörn står en I-pad med olika appar där man kan byta och välja bland massa olika språk.

Kom förbi och förundras!

Utställningen håller på till och med 9 juni. Ta med dig familjen, barngruppen eller någon du tycker om. Vi ses!

Frida Samuelsson

Om Frida Samuelsson

Arbetar som handledare i Metodverkstan som är en del av Österåkers Pedagogcentrum. Estetik har alltid legat mig varmt om hjärtat och började egentligen med en stor passion för sång och musik. Det sägs att jag sjöng innan jag kunde prata och med åren har de kreativa uttryckssätten blivit mer och mer integrerat med mitt intresse för barns utveckling och lärande. Metodverkstan som lokal är verkligen en plats som föder lust, lust till skapande och möten. Precis där vill jag vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *