Metodverkstan besöker sinneslabbet

I veckan som var besökte jag sinneslabbet på Överby förskola i Vaxholms kommun. Sinneslabbet kom till under ett utvecklingsprojekt och har resulterat i att en av de stora lekhallarna på förskolan nu mera är ett rum som lockar till utforskande och förundran av de fem sinnena.

 

IMG_3972

Projektledaren Eva Tuvhav Gullberg berättar under invigningen hur processen har berikat förskolans pedagoger och hur viktigt det har varit att även föräldrar och barn har varit delaktiga i arbetet. I samarbete med Tekniska museet har de utvecklat en miljö som verkligen talar till de olika sinnena och som besökare kommer man inte undan.

 

IMG_3957

Jag går och fotograferar under besöket och ser hur barnen interagerar med miljön. I bakgrunden hörs fågelkvitter och vatten porlar från en liten fontän. Många av sakerna jag ser inspirerar mig och väcker tankar på hur Metodverkstans verksamhet skulle kunna utvecklas.

 

IMG_4004

 

Frida Samuelsson

Om Frida Samuelsson

Arbetar som handledare i Metodverkstan som är en del av Österåkers Pedagogcentrum. Estetik har alltid legat mig varmt om hjärtat och började egentligen med en stor passion för sång och musik. Det sägs att jag sjöng innan jag kunde prata och med åren har de kreativa uttryckssätten blivit mer och mer integrerat med mitt intresse för barns utveckling och lärande. Metodverkstan som lokal är verkligen en plats som föder lust, lust till skapande och möten. Precis där vill jag vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *