Lärmiljöer i förskolan

Men visst vet ni att vi från pedagogcentrum erbjuder skräddarsydd konsultation kring lärmiljöer?

Förra terminen var det många förskolor som fick besök av mig ute i sina verksamheter. Vissa hade tankar kring särskilda rum där barnen sällan lekte. Andra var nyfikna på hur de kunde utveckla sina miljöer för att bättre spegla läroplanen och några arbetslag valde att förlägga sina personalmöten nere i Metodverkstans lokal för att få inspiration i sitt tänk kring utforskande material.

 

sniglar

Innemiljön är en stor del av verksamheten. Den säger något om förhållningssätt och barnsyn.Viktigt är att den är anpassad efter barnens behov och har fokus på utforskande.

Är du nyfiken på att höra mer så anmäl dig till föreläsningen: innemiljön som den tredje pedagogen

Anmälan och information

 

 

 

Frida Samuelsson

Om Frida Samuelsson

Arbetar som handledare i Metodverkstan som är en del av Österåkers Pedagogcentrum. Estetik har alltid legat mig varmt om hjärtat och började egentligen med en stor passion för sång och musik. Det sägs att jag sjöng innan jag kunde prata och med åren har de kreativa uttryckssätten blivit mer och mer integrerat med mitt intresse för barns utveckling och lärande. Metodverkstan som lokal är verkligen en plats som föder lust, lust till skapande och möten. Precis där vill jag vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *