”Att inte ge upp, hoppa bock och servera mellis!”

Bilder Mucf-sommar
Inläggets titel svar på frågan ”Har du lärt dig något nytt på Sommarklubben?” av en 10-årig deltagare. Sommaren har varit full av sådana utbyten. Barn och ungdomar som har fått prova saker de aldrig gjort förut, vara med om saker de inte trodde de skulle få möjlighet till.
Tack vare Sommarlovs-bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (Mucf) och tack vare fantastiska människor som har jobbat med, bidragit till och deltagit i sommarens aktiviteter.

Barn har fått nya kompisar, lärt sig nya sätt att göra armband, skapat fantasiland med nya flaggor, maträtter och nationalidrotter, lärt sig uttrycka drömmar, mål och idéer, lärt sig ta vara på sin kreativitet, fotograferat, åkt till Gröna Lund, kört Gokart, bowlat, badat, lärt sig hänga i ringar och falla på tjockmatta, skala morötter och vilka som är barns rättigheter enligt barnkonventionen. Det har minst sagt varit en sommar med varierat utbud.

En sommar full av roligt och en massa nya lärdomar. Tänka att det kan vara så roligt att lära sig saker. Så man vill lära sig ännu mer… ”Kan vi inte gå upp till sporthallen? Jag vill öva mer på att hoppa bock!” ”Får jag ha stegräknaren idag? Jag vill se hur många steg jag får ihop!” Stoltheten i att få skriva ”10 675” på tavlan.

Jag tar med mig så mycket glädje och värme från det jag observerat under sommaren. Barn som utmanas, växer och delar med sig. Föräldrar som njuter av att se sina barn trygga, glada och inspirerade. Fritidsledare stolta över att göra meningsfulla och värdefulla saker med sina ungdomar. Ungdomar som sätter värde i att få göra lite mer än de trodde var möjligt. I år var första året för Sommarlovs-bidraget från regeringen. Om allt går som det ska, kommer pengarna tre år till. Vi har efter denna sommar en massa att vara stolta och glada över. Vi har också mycket att utvärdera, omvärdera och utveckla. För att till nästa sommar nå väldigt många fler barn och ungdomar med aktiviteterna. För alla våra barn ska ha möjlighet att få uppleva en sommar med kompisar, glädje, utmaningar och inspiration.

Profilbild

Om Lottie Skarstedt

Österåkers Ungdomslots jobbar för att unga ska ha möjlighet att påverka. I den här bloggen lyfts ungas engagemang, glädjen i det vi åstadkommer och vikten av att uppskatta det. Tipsa Ungdomslotsen om det som görs på er skola av era elever så det kan lyftas här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *